Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte:
200 g kinkkukuutioita
2-3 dl emmentalraastetta
3 munaa
3 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria
Nypi rasva jauhojen joukkoon, lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjaan ja reunoille. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Painele kaksinkertainen folio reunoja vasten ja pistele pohja. Esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita munat ja neste keskenään. Lisää muut täytteen ainekset, sekoita.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 175 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä hyytynyt.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.