Hyvää Äitienpäivää!!!
Mansikkajuustokakku:
( 24 cm vuoka )
Pohja:
175 g kaurakeksimurua
60 g sulatettua voita
Sekoita keksimurut ja sula voi keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte:
6 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sitruunamehua
4 dl kermaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää tuorejuustoon sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja tasoita tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään seuraavaan päivään.
Päälystys:
3 dl soseutettuja pakastemansikoita
3 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä
Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja purista liika vesi pois. Anna liueta kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä muutamia tunteja jääkaapissa.
Irrota reunat varovasti ohuella lastalla vuoan reunoista ennenkuin otat kakun vuosta!
Koristelu:
Kermavaahtoa ja suklaaperhosia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.