Hyvää Äitienpäivää!!!

 

Mansikkajuustokakku: 

( 24 cm vuoka )  

Pohja: 

175 g kaurakeksimurua 

60 g sulatettua voita 

Sekoita keksimurut ja sula voi keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Täyte: 

6 liivatetta 

3 rkl kiehuvaa vettä 

300 g maustamatonta tuorejuustoa 

1,5 dl sokeria 

4 tl vaniljasokeria 

3-4 rkl sitruunamehua 

4 dl kermaa 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää tuorejuustoon sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja tasoita tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään seuraavaan päivään.  

Päälystys: 

3 dl soseutettuja pakastemansikoita 

3 liivatetta 

3 rkl kiehuvaa vettä 

Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja purista liika vesi pois. Anna liueta kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä  muutamia tunteja jääkaapissa. 

Irrota reunat varovasti ohuella lastalla vuoan reunoista ennenkuin otat kakun vuosta! 

Koristelu:

Kermavaahtoa ja suklaaperhosia