...tai masaliisa, kuten minun lapsuudessa sanottiin
Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
200 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään voisula ja maito. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuiva-aineita ja voi-maitoseosta. Sekoita varoen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kuorrutus
4 dl tomusokeria
50 g voita
1 dl vahvaa kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mittaa aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia (minulla tuo aika ei jotenkin riitä). Kun kuorrute alkaa saostua, tipauta pisara pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmis. Kaada kuorrute pohjalle ja levitä lastan avulla.
Ripottele pinnalle nonparelleja.
Leikkaa paloiksi kuorrutteen kovetuttua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.