Pohja: 

150 g margariinia 

3/4 dl sokeria 

1 tl vaniljasokeria 

3- 3 1/2 dl vehnäjauhoja 

3 rkl vettä

 

Sekoita taikinan aineet ja painele voidellulle irtopohjavuoalle. Tämän tein muistaakseni 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

 

Vaniljakiisseli: 

3 dl vettä  

1 dl kreemijauhetta  

Vatkaa vesi ja kreemijauhe keskenään vatkaimella.

 

Raparperitäyte: 

n. litra raparperinpaloja 

1/2-1 dl sokeria

 

Pehmennä raparperinpaloja sokerin kanssa paistinpannussa tai mikrossa. Lisää tarvittaessa vähän vettä.

 

***

 

Kaada kiisseli piirakkapohjalle ja levitä raparperipalat kiisselin päälle.

 

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.