Taikina: 

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta 

3 dl sokeria 

2 tl vaniljasokeria 

4 rkl tummaa kaakaojauhetta 

150 g voita tai margariinia sulatettuna 

3 kananmunaa 

1 dl vahvaa kuumaa kahvia

 

pinnalle tomusokeria

 

***

 

Sulata voi tai margariini, anna jäähtyä. 

Mittaa kuivat aineet keskenään ja sekoita. Kaada rasva jauhoihin, sekoita tasaiseksi. 

Vaahdota munat ja lisää vaahto taikinaan varovasti sekoittaen. 

Lisää lopuksi kahvi vähitellen joukkoon. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 

Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 40-50 minuuttia. 

Ripottele tomusokeri jäähtyneen kakun päälle.

 

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä