Tämmöisen ohjeen löysin Kotilieden suuresta joulukirjasta (2002) ja näitä tarjoan huomenna vieraille
Marengit: (n. 50-60 kpl)
4 valkuaista
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Vatkaa kunnes sokerikiteet sulavat ja vaahto on sileää ja kiinteää. Pursota leivinpaperoidulle pellille vaahtokokkareita.
Paista 100 asteessa 2 tuntia. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uuninluukku raollaan.
Koristeluun:
100 g maitosuklaata
pähkinärouhetta
Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Kasta marengit suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
Tässä koristelemattomia marenkeja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.