Tämmöisen ohjeen löysin Kotilieden suuresta joulukirjasta (2002) ja näitä tarjoan huomenna vieraille

Marengit: (n. 50-60 kpl)

4 valkuaista

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Vatkaa kunnes sokerikiteet sulavat ja vaahto on sileää ja kiinteää. Pursota leivinpaperoidulle pellille vaahtokokkareita.

Paista 100 asteessa 2 tuntia. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uuninluukku raollaan.

Koristeluun:

100 g maitosuklaata

pähkinärouhetta

Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Kasta marengit suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

Tässä koristelemattomia marenkeja.